fbpx

Vizsgáztak a Győr-Moson-Soproni kutyák

0

Egy időben – szeptember 13-án – került sor a Győr-Moson-Sopron megyei vadászkamara által szervezett Vadászkutya Alkalmassági Vizsgára (VAV), illetve a Magyar Vizsla Klub Közhasznú Egyesület rendezvényére, amelynek keretein belül Őszi Tenyész Vizsgát (ŐTV), Vízi-Mezei Vizsgát (VMV) és AlapVizsgát (AV) tehettek a jelentkezők.

A vadászkamara lehetőséget biztosított, a VAV-ot megelőző 3 hétvégén a kutyák és vezetőik felkészülésére. Ezen tanfolyamok Mikola Géza vezetésével zajlottak, amelyeken mindenki megismerkedhetett a feladatokkal, hasznos tanácsokkal gazdagodhatott és felmerülő kérdéseire is választ kaphatott. Mi sem bizonyítja jobban a lassan hagyománnyá váló felkészítő délelőttök létjogosultságát, minthogy mindhárom hétvégén szép számmal jelentek meg az érdeklődők.

A „nagy napon” 42 kutyát neveztek: 24 a VAV, 10 az AV, 2 az ŐTV és 5 eb a VMVfeladataival igyekezett megbirkózni vezetőik segítségével. Bár az időjósok semmi jót nem ígértek arra a napra, szerencsére a kutyáktól eltekintve mindenki szárazon megúszta a programot.

A nap végeredménye: 16 VAV, 2 ŐTV, 5VMV, 6 AV.

Poór Bence

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*