fbpx

Ízelítő februári lapszámunkból

0

A Magyar VADÁSZLAP idei második lapszámában ezúttal a tarvad témakört „vette górcső alá.” Az újságot február 12-től keresse az újságosoknál, avagy vásárolja meg standunkon a FeHoVa-n.

A tartalomból:

Negyvennégy év a szakáll mögött
Zilai János, a Gemenc Zrt. fővadásza hazánk egyik legismertebb szakembere, akit jellegzetes kiállásáról és nem utolsó sorban már-már védjeggyé vált szakálláról sokan felismernek. Az idős jáger 44 esztendő után nyugállományba vonul. Életéről, szakmai pályájáról és a gemenci pagonyról faggatta őt Agyaki Gábor.

Hölgyválasz(tás)
E havi központi témánk a tarvad. Se nem slágertéma, se nem a szakmai beszélgetések központi kérdése, ám nem szabad elfeledkeznünk róla, hiszen a jó gazda a „hölgyekre” is odafigyel. „Hölgyválasz(tás)” című cikkcsokrunkban a szakmai kérdésektől kezdve, egészen az ékszerek világáig kalauzoljuk el Olvasóinkat a tarvad-vadászat és a tarvad-gazdálkodás kevésbé ismert világába.

Ha feszül a vezeték
Mi történik akkor, ha a vadász a lövés pillanatában meginog és megsebzi a vadat? Jobb esetben azonnal megtalálja, s mielőbb megváltja a szenvedésétől, de ha ez nem jön össze, vérebes segítségét kell kérnie. Képriportunkban ezúttal egy utánkeresés mozzanataiból szemezgettünk.

A várva várt vaddisznópörkölt
Amikor Sági Szilárd elkezdte gasztronómiai rovatát, megfogadta, hogy nem (csak) pörköltekkel fogja „untatni” az olvasókat. Meglepődött, amikor olvasói hiányolták ezt a közkedvelt fogást. A séf ezúttal engedett a „nyomásnak”, és egy egyszerű, ám talán éppen ezért finom vaddisznópörkölttel rukkolt elő.

Jóban, rosszban
Mielőtt megnéztük volna a Toyota Land Cruiser 150-et, azt mondták nekünk, hogy ez a jármű szó szerint „állja a sarat”. Bólintottunk és mivel az ajánlást valóban szó szerint értelmeztük, tesztautónkat kivittük a Budaihegyek és a Pilis dágványos útjaira. Nos, a százkilencven paripa ereje, valamint a két és fél tonnás önsúly gondoskodik arról, hogy ez a masina minden helyzetben – még felettébb makrancos szituációkban is – megállja a helyét…

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*