fbpx

Vaddisznó és egy kutya szerencsétlen találkozása a Normafán

0

„Minden tiszta hó fent. 6 éve futunk a Lippával ezen az útvonalon. Közvetlenül a fő ösvény melletti bokorban történt a találkozás, majd a továbbálló vaddisznó után a völgybe lerohant a kutyám. Nem sikerült visszahívnom. Amikor beérte, baromi nagy vicsorgás-ugatás-hörgés-vonyítás hallatszott” – írt be az Indexnek Márton, a Lippa nevű kutyus gazdája.

Mindez tegnap, csütörtökön délután, a Libegő fenti végállomásától 300 méterre történt. Mire Márton is leért, 10 méterre őt is megközelítette a vaddisznó, de amikor meghátrált, az állat nem követte. „A kutyámat nem találtam, több helyen vérnyomokat láttam a hóban a visszavezető úton. Rohantam vissza, egyre több szembe jövő kiránduló mondta, hogy látta a széttépett kutyámat. Bő 2 kilométert futott vissza és közvetlenül a kocsi mellett várt”.

„A kutyát végig pórázon kellett volna vinnem, nem mértem fel, hogyan változott a vaddisznók élettere a Jánoshegy környékén, mert a letört ágak miatt sokkal komfortosabban elbújhatnak bárhol. Minden kutyásnak azt tanácsolom, hogy az erdőben ne engedje el a pórázról a kutyáját, mert mind a kutya, mind pedig saját maga testi épségét veszélyezteti” – foglalta össze a tanulságokat az Indexnek írott mailjében Márton.

lippa

Forrás: 12.kerulet.ittlakunk.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*