fbpx

Erdészeti tanulók az AGROmashEXPO-n

0

Idén január végén minden eddiginél több erdészeti gép várta az érdeklődőket az AGROmashEXPO rendezvényen, de erdésznövendékek sem voltak még ennyien, mint 2015-ben. A barcsi Dráva-Völgye erdészeti iskola tanulói ugyanis a MEGFOSZ segítségével egy tanulmányi kiránduláson vettek részt. Ennek beszámolója a dravavolgye.hu honlapon jelent meg.

„Iskolánk ebben az évben először szervezte meg az erdész szakképző évfolyamokon tanuló diákoknak az AgrárgépShow és AGROmashExpo kiállítás és vásár megtekintését a budapesti Hungexpo vásárközpontban 2015. január 28-án. A 14. évfolyamon kötelező jelleggel – mint a tananyaghoz szorosan kapcsolódó szakmai rendezvényt – tekintették meg, de az iskolabuszban fennmaradó helyekre az alsóbb évfolyamos érdeklődőknek is lehetőséget biztosítottunk a programon való részvételre.

Szakmai tanulmányutunkat a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetségének (MEGFOSZ) támogatásával valósították meg. A rendezvényeken főként a mezőgazdasági erő – és munkagépek dominanciája volt jellemző, de az erdész szakmához kapcsolódva a diákok láthattak daruval szerelt közelítő kocsit, különböző aprítógépeket, több gyártótól erdészeti zúzót, erdészeti pásztakészítőt, hasító gépeket és természetesen a motorfűrész forgalmazók is képviseltették magukat. Diákok többsége most volt először ezeken a rendezvényeken. Bízunk benne, hogy szakmai tapasztalat szerzése céljából hasznos napot töltöttek Budapesten, és élményekkel, sok hasznos információval felvértezve tértek haza” – olvasható a Dráva Völgye honlapján.

Forrás: erdo-mezo.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*