fbpx

Hármas ikrek születtek a Budakeszi Vadasparkban

0

Pár nap leforgása alatt kilenc kiskecske – négy anyától – látta meg a napvilágot a Budakeszi Vadaspark Pici Tanyáján, ráadásul az egyik anya (Hógolyó) hármas ikreknek adott életet. Az anyukák és a gidák is jól vannak, ismerkednek egymással, a világ dolgaival, és szemmel láthatóan folyton valami rosszaságon törik a fejüket.

Még ha mi nagyon nem is látjuk a tél végét, a természet pontosan tudja, hogy a tavasz lassan, de biztosan közelít! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a bőséges gida-áldás a Pici Tanyán! Hetek óta szépen gömbölyödtek a kecskéink a Parasztudvarban, a büszke apa – hivatalos nevén Bakter, a bakkecske – elégedetten szemlélte „háremét”. Mostanra igencsak felbolydult az élet, ennyi rosszcsont kis gida láttán nyugodtan kitehetnénk kecske bölcsink ajtajára a „Megtelt!” táblát. Az ikrekkel sosem könnyű, hát még, ha ugribugri kis patás jószágokról van szó. Születésük után néhány órával a gidák már magabiztosan állnak a lábukon, pár nap elteltével pedig nincs, ki megállítsa őket, ha ugrálni támad kedvük. Legjobban azt élvezik, ha tőlük magasabb dologra ugorhatnak fel (talicska, etetőrács, asztal), így előfordul, hogy a békésen fekvő anyaállat hátát használják trambulinnak… Csapatba verődve rosszalkodnak, de amikor eljön az evés ideje, mindegyik azonnal megtalálja a saját anyukáját. Az apjuk inkább „férfias” játékokra tanítja őket: gyakran „összefejel” velük, persze óvatosan, hogy a kicsiknek véletlen se essen bajuk.
Aki igazi tavaszi hangulatra, mókás-nyüzsgő életképre vágyik, feltétlen látogasson el a napokban a Budakeszi Vadaspark Parasztudvarának leghangosabb karámjához.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*