fbpx

Medvetámadás Csobotányban

0

Megtámadott és súlyosan megsebesített egy 47 éves helybéli asszonyt egy medve a Gödemesterházához tartozó Csobotány falu melletti egyik magántulajdonú erdőben szombaton.

Az áldozat a férjével együtt volt az erdőben, amikor összetalálkoztak a bocsaival megjelenő anyamedvével. Az áldozatnak az arca sérült jobban, az orr és ajkak környékén, mentőhelikopterrel szállították be a marosvásárhelyi kórházba, ahol helyreállító plasztikai sebészeti beavatkozást hajtanak majd végre rajta.

A Maros megyei erdészet igazgatója, Ilie Covrig szerint a palotailvai polgármesternek kell összehívnia egy bizottságot az eset kapcsán, ebben a területi erdészeti felügyelőség, a megyei mezőgazdasági igazgatóság, a megyei erdészeti felügyelőségnek ezen területén működő vadásztársaság képviselői vesznek részt, hogy döntsenek a teendőkről. Az igazgató szerint, ha ösztönös védekezési reflexből támadott az anyamedve, nem döntenek a kilövéséről, ám amennyiben bebizonyosodik, hogy agresszív állatról van szó, minden bizonnyal erélyesebb intézkedéseket foganatosítanak. Az erdőterület magánkézben van, de nincs benne erdőőri szolgálat.

Forrás: szekelyhon.ro

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*