fbpx

„Varázslatos Hortobágy” fotópályázat

0

Tudta, hogy a Hortobágy a világörökség része? Különleges természeti és kulturális értékei nemcsak a magyar ember szívéhez állnak közel, de a kulturális világszervezet (UNESCO) 1999-ben az emberiség kiemelkedő egyetemes értékei közé is felvette.

Tömérdek érdekesség várja az ideérkezőket, a fotósok számára pedig tényleg kimeríthetetlen kincsesbánya a magyar Puszta, a táj arculatának évszakos változásaival, a délibáb, a szivárvány, pusztai viharok és felhőformák légi játékaival, a több ezernyi élőlényfaj kisebb nagyobb biológiai csodájával, a tájat használni és nem kihasználni akaró, hagyományos pásztorkodás emlékeivel. Ideje, hogy a XXI. század digitális vadászainak segítségével „fotopuskavégre” kapjunk, és nagyközönség elé tárjunk a magyar Puszta életéből egynéhány különleges trófeának számító, varázslatos momentumot.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, mint szervező, a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. közreműködésével fotópályázatot hirdet „Varázslatos Hortobágy” néven. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a Hortobágyi Nemzeti Park világörökségi értékeit, természeti szépségeit. Ezzel egy olyan közösség létrehozását célozzuk meg, amelynek tagjai elkötelezettek szűkebb vagy tágabb pátriánk, szépséges hazánk természeti és kulturális értékeinek megőrzése iránt és mindezen értékek népszerűsítését a maguk esztétikai, fotográfiai eszközeivel támogatják.

Ugyanakkor a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság részéről pályázati lehetőséggel és díjakkal szeretnénk viszonozni a Hortobágy iránt érdeklődő természet- és etnofotósok erőfeszítéseit, valamint inspirálni mindazokat, akik vágyat éreznek e csodálatos és kreatív hobbitevékenységre. További szándékunk, hogy a magas színvonalú fotók révén széles közönség megismerje a Magyar Puszta különleges szépségeit, látnivalóit.

A 2015-ös pályázati évben (2015. március 10. – október 18.) a Szervezők a következő kategóriákban hirdetnek éves természetfotós pályázatot:

1. Tájképek, „asztrotájképek”
2. Darufotók
3. Vadállatfotók: emlősök, madarak (kivéve a darvak!), kétéltűek, hűllők, halak, gerinctelen állatok, illetve az ezekről készült makró felvételek.
4. Növényfotók, illetve az ezekről készült makró felvételek.
5. Etnofotók: pásztorkodás, pásztorok, háziállatok, hagyományőrző rendezvények
6. Látogatók a bemutatóhelyeken:
-a fotókon legyen aktivitás, inspiráljon a természetben való aktív időtöltésre,
-a fotón szerepeljen a természetben töltött idejét élményként megélő ember,
7.Gyermek korosztály kategória vegyes témában (12 év alatti, 2003. január 1. előtt született versenyzők pályázhatnak)

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*