fbpx

Tizenötezer vadász vonult utcára

0

Mintegy 15 000 ember követelt március 18-án, Düsseldorfban egy „ideológiától mentes” vadászati törvényt Észak-Rajna-Vesztfália tartománynak. Hartwig Fischer, a Német Vadászszövetség elnöke úgy fogalmazott: nem törődnek bele mindenbe – tájékoztatott honlapján a Wild und Hund vadászújság.

A narancssárga ruhába öltözött tüntetők jelentős része szervezett buszokkal jutott el a tüntetés helyszínéig, ahol vadászok, vadgazdálkodók, erdészek, vadbiológusok, földtulajdonosok és a vadászat iránt tenni akarók vonultak a tartományi Parlament elé. Az Erdő-Mező úgy tudja, hogy a német vadászati szövetség is támogatta a demonstrációt, amelynek oka a helyi vadászati törvény indokolatlan szigorítása.

Ez ugyan még nem lépett hatályba, ám a tervek felháborították a szakmát. Az ugyanis a vadászok szerint korlátozza a szabadságjogokat és felesleges tilalmakat vezet be, amik a vadászokra, a földtulajdonosokra és az erdészekre is hatással vannak. Az Erdő-Mező úgy tudja, hogy az egyik ilyen pont a házi macskák védelme, a környezetvédelmi tárca ugyanis korlátozná ezeknek az állatoknak a vadászatát.

Forrás: erdo-mezo.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*