fbpx

Elriasztottuk az orvvadászt

0

A tavalyi botrányos esetek óta, amelyek országos visszhangot kaptak, lényegében megszűnt az orvvadászat a magyarcsanádi Maros Vadásztársaság területén – erősítette meg delmagyar.hu-nak a vadásztársaság elnöke, Bálint Antal.

Tavaly ilyenkor számolt be a lap arról, hogy az apátfalvi termálkertészet melletti erdőben egy dróthurokkal megfojtott vemhes őz tetemére bukkantak – az állatok elejtése ily módon szigorúan tiltott, bűncselekmény. A környéken a vadászok további tucatnyi kihelyezett hurkot szedtek össze. Nem sokkal később újabb hurokkal fogott őzek – egy 2 éves bak és egy ugyancsak vemhes, 2 gidát váró, 4-5 esztendős suta – teteme került elő a közelben, mi több, legalább félszáz újabb hurok.

Az, hogy az orvvadász visszavonult, felhagyott addigi tevékenységével, Bálint Antal meggyőződése szerint a nyilvánosságnak köszönhető. Az utóbbi időben már csak nagyon ritkán és elenyésző mennyiségben találnak a magyarcsanádi vadászok olyan jeleket, amelyek orvvadászatra utalnak.

Tóth József a vadásztársaság akkori elnöke, 100 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a tettes kézre kerítésére. A felhívás végül nem vezetett eredményre, ugyanakkor rendőrségi forrásból is megerősített információink szerint egy másik ügyben tartott házkutatás során előkerült egy apátfalvi házból a vadásztársaság ellopott vadhálókerítése, s vele együtt több, orvvadászathoz szükséges eszköz, többek között egy hurokkészítő gép is. A nyomozás folyik.

Forrás: delmagyar.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*