fbpx

„Erdei élményeim” ifjúsági alkotópályázat

0

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a fenti címmel alkotópályázatot hirdet az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából általános iskolai alsó tagozatos diákok számára.

A pályázaton egy erdei élményről szóló, kézírásos, maximum két oldalas beszámolóval (fogalmazással) és egy hozzá tartozó, illusztráló fotóval lehet részt venni. Ezen kereteken belül az írások témája, stílusa kötetlen.

A pályamunkákat az erdőgazdálkodás, a pedagógia, a fotózás és a média világából választott négytagú zsűri értékeli, mind a négy szakterület szempontjait figyelembe véve. A fő bírálati kritérium a hiteles, őszinte, gyermeki ábrázolása az erdei élménynek. Az íráshoz tartozó fotót felnőtt is készítheti, ha hozzájárul a kép felhasználásához. Előnyben részesítik azokat a pályázatokat, ahol a fotó az élmény alapjául szolgáló kirándulást mutatja be.

Az alkotásokat digitális (JPG és/vagy PDF) formában az info@kaeg.hu e-mail címre kell beküldeni 2015. június 5-ig. A fájlokat a következő séma szerint kell elnevezni: „vezetéknév.keresztnév.település.sorszám.jpg”. A csatolt fájlok együttes mérete ne haladja meg a 10 MB-ot.

A beküldés akkor érvényes, ha az e-mailben megadják a pályázó gyermek nevét, lakcímét, iskolai osztályát, értesítési e-mail címét, továbbá a fotó szerzőjének nevét. A részvétel feltétele, hogy az e-mail tartalmazza a következő mondatot: „”A beküldött szöveg és fotó készítői, valamint a képen szereplő személyek hozzájárultak az anyag felhasználásához, nyilvánossá tételéhez.””

A pályázatokat a zsűri június 15-ig bírálja el, az eredményeket a www.kaeg.hu weblapon teszik közzé. A nyerteseket a megadott e-mail címen is értesítik.

– Az első öt helyezett értékes könyv- illetve tárgyjutalmakban részesül.
– A pályázat fődíja egy 15 ezer forint értékű, könyvutalvány.
– A beküldött pályamunkák legjobbjait közzé tesszük az erdőgazdaság honlapján illetve Facebook-oldalán.
– Az iskolai kirándulásokról szóló fogalmazások legjobbját azzal díjazzuk, hogy az érintett osztálynak nem számítunk fel programdíjat (maximum 5 napig) a Ravazdi Erdei Iskola látogatása esetén.

A tavaszi időszak kiválóan alkalmas kirándulások szervezésére, ráadásul több jeles nap ad apropót a természet felé fordulásra:

április 22. –- Föld Napja
május 10. –- Madarak és Fák Napja
június 5. –- Környezetvédelmi Világnap

Felhívás célja, hogy minél több fiatal fedezze fel az erdőt, ismerje meg szépségét, értékeit.
A pályázók nevezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a beküldött írást és fotót a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. térítésmentesen nyilvánossá tegye, illetve felhasználja. A munkákat – a szerzők nevének megadásával – különböző internetes és nyomtatott anyagaikban használhatják fel.

Forrás: KAEG Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*