fbpx

Mozgalmas programok a Pilisi Parkerdőben

0

A Pilisi Parkerdő a tavaszköszöntő túrák, valamint a húsvéti ünnepkörhöz, a kikelethez kapcsolódó gyermekprogramok számos lehetőségét kínálja. Itt az idő tehát kicsik és nagyok számára egyaránt, hogy a hosszú téli bezárkózást követően látogatást tegyenek a főváros környékének legnagyobb erdőrengetegében.

Húsvéti programáradat a Budakeszi Vadasparkban

Izgalmas tavaszköszöntő programokkal, selymes bundájú nyuszikkal, kalandos tojáskereső vetélkedőkkel, és rengeteg érdekességgel várják a kicsiket és nagyokat a Budakeszi Vadasparkba a tavaszi szünetben és húsvétkor is.

A vadaspark munkatársai rengeteg vidám programot terveztek a tavaszi szünetre: az erdőismereti túrák résztvevői izgalmas és érdekes tudnivalókat hallgathatnak a szakvezetőtől, aki az erdők, a növények, fák, gombák és egyéb élőlényekről szóló, legapróbb titkokba is beavat mindenkit. Erdei konyha címmel interaktív bemutatón ismerkedhetnek a jelenlévők az erdők-mezők ehető és iható finomságaival, továbbá lesz nyuszisimogató azoknak, akik „személyesen” szeretnének találkozni a húsvéti tapsifülesekkel.

Az állandó programok (kisállatsuli, látványetetések) mellett a következő programok várhatók:

Csütörtök (2015. április 2.): nyuszisimogató, erdőismereti túra
Péntek (2015. április 3.): nyuszisimogató, erdei konyha-interaktív bemutató
Szombat (2015. április 4.): lovagoltatás, nyuszisimogató
Vasárnap (2015. április 5.): lovaskocsizás, nyuszisimogató, Állatijó Bemutató a színpadon
Hétfő (2015. április 6.): madarász stand, nyuszisimogató, húsvéti tojáskeresés
Húsvét a Madas László Erdészeti Erdei Iskolában

Az ünnepek közeledtével érdemes ellátogatni Visegrádra, ahol az Erdei Iskola számtalan érdekes programot és látnivalót kínál. A húsvétot megelőző hetekben – a kissé hideg idő ellenére is – nagy sikert aratott az Erdei Művelődés Háza Erdei húsvét programsorozata: az eseményeken közel hétszáz gyermek és hatvan pedagógus vett részt. A csoportok két részre oszlottak: amíg az egyik csoport kirándult, a másik csoport a házban a húsvétra készült hagyományőrző, kézműves programokkal. Az óvodás és kisiskolás gyermekek a böjti kirándulásokon megismerkedhettek a védett leánykökörcsinnel, gyönyörködhettek az ibolya, a tüdőfű kékeslila és a tavaszi kankalin aranysárga virágaiban. A programokon a vonuló madarakat is bemutatták a kicsiknek: meghallgathatták énekes rigók ismétlő énekét, a házi rozsdafarkú recsegését, az örvös galamb sajátos huhogását.

Nagy sikere volt a böjti játszóháznak is: tojásdobálós-betűgyűjtős, tojásfa-díszítős és törött tojás összerakós játékok színesítették a napi programokat. A kézműves kuckóban ezután fakanál bárányok készültek, a böjti sütödében pedig egy speciális sváb böjti süteményt, a kvircedlit sütötték meg, eredeti fából készült mintázóval, az úgynevezett módlival.

Az iskola további programjai a www.mogyorohegy-erdeiiskola.hu címen érhetők el.

További túra és programlehetőségekről az http://www.erdeikaloz.hu/ , illetve a http://www.parkerdo.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*