fbpx

A városban is lehet vadászni a vaddisznókra Pécsett

1

Az állatok már a városszéli kerteket dézsmálják, ezért kilövési engedélyt adott ki rájuk a rendőrség.
Belterületi vadászatra adott engedélyt a rendőrség a kártékony vaddisznóállomány megfékezésére Pécsen. Az elszaporodó állatok jelentős károkat okoznak a Rigó utca és Fürj utca környékén élőknek.

A megyei rendőr-főkapitányság szerint a jelenség két éve folyamatosan visszatérő probléma. A vaddisznók elriasztására alkalmazott kémiai és fizikai módszerek nem jártak eredménnyel, így az egyetlen mód a vadászat maradt.

A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy április 10. és november 30. között 18 órától 6 óráig a Pécsudvard és Környéke Földtulajdonosi Közösség kérelme alapján engedélyezte a belterületi vadászatot.

Az érintett terület északi irányból a Tüskésréti út – Ipari út – a Biokom bekerített telke mögött, délről a Hőerőmű zagykazettái, valamint a Branau Kft. telephelye, keletről a Rigó utca, nyugatról az autóközlekedési tanpálya – Ipari út – Tüskésréti út.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Forrás: MTI

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. “A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.”

    Ez igen!
    Magyarul.., vigyázzon mindenki az irhájára. :-))..

Reagálj

*