fbpx

Elkezdődött az erdész tanulók 2015-ös versenye Ásotthalmon

0

Hajdúböszörményből, Mátrafüredről és Szőcsénypusztáról is érkeztek erdészképzésben részt vevő diákok az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskolában rendezett Szakma Kiváló Tanulója Versenyre. A megmérettetésen természetesen a házigazdák is indítottak csapatot, ráadásul kettőt, ahogy a somogyiak is.

A megnyitó ünnepség az ebéd után kezdődött, a csapatok bevonultak, majd a diákok verseket mondtak. Ezt követően a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Andrésiné dr. Ambrus Ildikó üdvözölte a versenyzőket, tanárokat, érdeklődőket és a versenybizottságot. Felhívta a versenyzők figyelmét, hogy aki megfelelően teljesít, annak már nem kell szakmunkás vizsgát tennie.
Ezt követően Fazekas József, a Dalerd Zrt. vezérigazgató-helyettese nyitotta meg a három napos megmérettetést.

Kis szünet után megkezdődött a versenyzők számainak kihúzása, majd negyed háromkor a verseny is elindult az írásbeli résszel. Ezután jött az első gyakorlati feladat vállalkozási ismeretekből, majd a versenyterületek bejárásán vettek részt a diákok. Este munkavédelmi oktatással, majd kötetlen beszélgetéssel zárult az első nap.

A versenybizottság az alábbi tagokból áll:

Fazekas József (Dalerd Zrt. vezérigazgató-helyettes)
Dr. Rónai Ferenc (Nyugat-magyarországi Egyetem Róth Gyula Gyakorló Szakközépiskola igazgatója)
Szabó Sándorné (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)
Orosz György (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)

Forrás: erdo-mezo.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*