fbpx

Adjunk a Földnek

0

Április 22-én, 17 órakor a Föld Napján az országban mindenhol egy időben ültetnek fát egy világméretű növényültetési kampány keretében, a Mecsekerdő Zrt. által adományozott 200 db facsemete is ekkor kerül végleges helyére.

A Mecsek Zöldút Egyesület is csatlakozott a világméretű „Adjunk a Földnek” elnevezésű növényültetési kampányhoz, amelyben tájbarát, tájazonos növényt ültetnek el mindenhol ugyanabban az időpontban. Koordinálásukkal a következő településeken ültetnek fát április 22-én, a Föld Napján: Cserkút, Kővágószőlős, Kővágótöttös, Bakonya, Hetvehely, Husztót, Kovácsszénája, Orfű, Magyarhertelend, Magyarszék, Cserdi, Gyűrűfű, Hosszúhetény, Mecseknádasd, Kisújbánya. A faültetésnek minden esetben közösségi rendezvénynek kell lennie, a közösség tagjai közösen készítik elő a terepet, együtt ültetnek és az ültetést követő rendezvényen is együtt vesznek részt. A faültetést követő szombaton újabb közösségépítő rendezvényt szerveznek a településeken.

Az akcióhoz szükséges összes facsemetét, amelyek őshonos fafajok: pl. hárs, kocsánytalan tölgy, vadkörte és vadalma, mintegy 200 db-ot a Mecsekerdő Zrt. térítésmentesen biztosítja.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*