fbpx

Orvvadász az ügyészség előtt

0

Vádemelés javaslattal zárult le egy lőfegyver engedély nélküli tartásával és lőszerrel való visszaélés bűntett, valamint orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt lefolytatott nyomozás.

A halőrök 2014. december 11-én reggel 8 óra körül értesítették a rendőrséget arról, hogy egy orvhalászt tartóztattak fel Szigligeten. Elmondásuk szerint a férfi egy zsákkal a kezében sétált ki a nádasból, azt gyanították engedély nélkül, hálóval fogott ki halakat.

A helyszínre érkező körzeti megbízottak igazoltatták a férfit és átvizsgálták ruházatát, illetve csomagját. A férfi zsákjából frissen fogott halak kerültek elő. Az ingatlanában elvégzett házkutatás során lőfegyvereket, lőszereket foglaltak le a rendőrök. A családi ház mögötti nyárfás területen pedig acélsodronyból készült hurkokat, valamint céltávcsővel felszerelt nyílpuskát és nyílvesszőket találtak.

I. József 60 éves szigligeti lakost előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. A férfi ellen lőfegyver engedély nélküli tartásával és lőszerrel való visszaélés bűntett, valamint orvvadászat bűntett miatt lefolytatott nyomozást a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte, s az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Tapolcai Járási Ügyészségnek adta át.

Forrás: police.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*