fbpx

A döntő (ÉV Erdésze verseny 2015)

0

Fegyverdördüléssel indult a verseny. Az ország legjobb erdészei Kaposváron mérik össze tudásukat és rátermettségüket.

A somogyi megyeszékhely ad otthont az „Év Erdésze” verseny idei döntőjének. A próba során az ország valamennyi vidékéről − idén először Székelyföldről is − érkezett erdész versenyzők, összesen 24-en kelnek birokra az Országos Erdészeti Egyesület vándorserlegéért.

A versenyzők elméleti és gyakorlati versenyszámokban is megmérettetnek. Az ország egyes régióiban rendezett elődöntők során a mintegy kétezer fős szakgárdából a legjobb 21 fő delegálta magát az országos döntőre, ezt a létszámot egészíti ki 3 fő Székelyföldről. A verseny az erdészek legrangosabb eseményének, a Vándorgyűlésnek előrendezvénye. A legzajosabbnak számító lövészettől a fák megmérésén át jogszabályismeretig összesen 14 versenyszámban kell bizonyítani, és nem csak a pontos megoldás, de a felhasznált idő is számít. 2015. június 24-én, szerdán délután az ünnepélyes megnyitó után a lövészet versenyszámai zajlanak, amit június 25-én az elméleti és a terepi feladatok követnek.

 

A versenyeredmények kihirdetésére és a díjak átadására az Országos Erdészeti Egyesület és a SEFAG Zrt. közös rendezésével megvalósuló 146. Vándorgyűlésen kerül sor, mely június 26-án veszi kezdetét, szintén Kaposváron. A Vándorgyűlés a 150 éves múltra visszatekintő Országos Erdészeti Egyesület legrangosabb eseményének számít. Az idei évben rekord létszámú jelentkezővel indul a Kárpát-medencei erdészek találkozója, a több mint 700 résztvevő pénteken szakmai programokon, szombaton az Egyesület ünnepi közgyűlésén vesz részt.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*