fbpx

Az erdő kapuja

0

Október 14-én újabb mérföldkövéhez érkezett a Budakeszi Vadaspark fejlesztés-sorozata. A megnövekedett látogatottságra való tekintettel – előreláthatólag az idei évben a belépőjegyet váltó vendégek száma átlépi a 155 ezret – a létesítmény mától megújult fogadóépülettel, új és akadálymentesített mellékhelyiségekkel, felújított babakocsi-tárolókkal és „Baba-Mama Kuckóval” várja a látogatókat. 2015-ben elsőként a nagyvadbemutatók felé vezető ösvény melletti „Vadászelődök panteonja” bővült egy Bársony Istvánt ábrázoló domborművel, majd elkészült a gyerekeket az erdők világába kalauzoló, ismeretterjesztő célokat is szolgáló, az erdőalkotó fafajokat, valamint az egyes erdőtípusok élővilágát bemutató „Makk Kuckó” játszótér, s mostantól az 1986-ban épült főbejáratot és fogadóépületet is birtokba vehetik a vendégek. A jellegzetes, hegyes tetejű főbejárat és annak mindenki által ismert szimbóluma – az ifj. Szabó István, Munkácsy-díjas szobrászművész által alkotott bronz szarvas szobor – az elmúlt szűk 30 esztendőben nemcsak jelképévé, hanem a Budakeszi Vadaspark egyik meghatározó elemévé is vált. A most átadott, korszerűsített és kibővített létesítmény egy 22 millió forintos beruházás eredményeként valósulhatott meg, melyet a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark saját forrásból finanszírozott.

Az új főbejárat tervezésekor fontos szempont volt, hogy a kapu és a pénztár-épületek tetőszerkezetének jelenlege ne vesszen el, hogy az új épület karaktere visszaidézze a mostani bejárat hangulatát, építészeti stílusát, egyesítve a 21. század technológiáival a tradicionális, „vadasparkos” hangulatot. További szempont volt a vizesblokk fejlesztése, így új mosdókat, köztük egy akadálymenteset alakítottunk ki – mondta Szabó Péter igazgató, aki a jövőbeli célokról is beszélt, kiemelve, hogy 30 ezer négyzetméterrel szeretnék bővíteni a parkot, ahol új madárröpdék és egy vidrakifutó kapna helyet.

A multifunkcionális fogadóépület ünnepélyes átadóján Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár, dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, Csenger Zalán Zsolt országgyűlési képviselő és Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt. A beszédek és az ünnepélyes szalagátvágás után a résztvevők szakvezetett sétát tettek a parkban.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Pilisi Parkerdő Zrt.

(VL)

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*