fbpx

Az OEE jubileumi rendezvényei Erdélyben

0

Június 23-ikán, csütörtökön kezdődik Sepsikőröspatakon az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi vándorgyűlése, ahol többek között beszédet mond Áder János

Ismeretes, hogy az Országos Erdészeti Egyesület alapításának 150. évfordulója alkalmából az alapító titkár, Bedő Albert szülő- és nyughelyén, a Kovászna megyei Sepsikőröspatak-Kálnokon szervezi ez évi vándorgyűlését. Az előzetes jelentkezések alapján várhatóan több mint ezer fő vesz részt a sorrendben 147. vándorgyűlésen.

A csütörtöki rendezvények helyszínei Sepsikőröspatakon a sportcsarnok, délután pedig Kálnokon a Bedő Albert szobor illetve Bedő Albert sírja, az unitárius temetőben.

Ezeken rendezvényeken beszédet mond Áder János köztársasági elnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Kisgyörgy Sándor, Sepsikőröspatak polgármestere továbbá Szabó Adél Júlia, Kálnok unitárius lelkésze.

Pénteken délelőtt Sepsiszentgyörgyön hajt fejet az egyesület az 1898. évi közgyűlés és Bedő Albert emléke előtt, ahol a Székely Mikó Kollégiumnál emléktábla avatásra kerül sor. Beszédet mond Bitay Márton Örs, az FM államtitkára, Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere, Kondor Ágota, a Székely Mikó Kollégium igazgatója, valamint Tóth-Bartos András történész, a Székely Nemzeti Múzeum munkatársa.

Ezt követően a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Vadászati Kiállításon kerül sor a Bedő Albert kiállítás megnyitójára. Beszédet mond Bitay Márton Örs államtitkár, Demeter János, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás igazgatója és Oroszi Sándor erdészettörténész.

Június 24-én, pénteken zajlanak a terepi programok Kovászna, Hargita és Brassó megyékben, ezt követően tartják a baráti találkozót.

Ismeretes, hogy az 2010-ben megalakították az OEE Erdélyi Helyi Csoportját, melynek 175 tagja van, akik aktívan vesznek részt az egyesület munkájában, így a Székelyföldi Erdőtulajdonosok és Erdőgazdálkodók Szövetségének képviselői is.

A ForestPress úgy tudja, találkozóra kerül sor Böjte Csaba és magas rangú magyar szakmai vezetők között. A megbeszélésen várhatóan szóba kerül az erdélyi erdészképzés helyzete is. Emlékezetes, hogy több hazai erdészeti társaság támogatta Böjte Csba Szent Ferenc Alapítványának otthonaiban lakó gyermekek nyaralását.

Forrás: forestpress.hu

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*