fbpx

Nemzetközi siker

0

A Nemzetközi Véreb Szövetség (ISHV) október 26-30. között, immár 34. alkalommal tartotta meg nemzetközi versenyét (ISHV Suche), a németországi Hessen tartományhoz tartozó Knüllwaldban.

A rendezvényen 13 ország 14 kutyával képviseltette magát. Magyarországot vérebvezetőként Bartha Ferenc, Rábaparti Vadász Nency (Sába) nevű Hanoveri vérebével, bíróként Egle Zoltán, Radó Zoltán és Jung Jenő képviselte.

kollegank_-1

A rendezvény az ez idő tájt zajló, terelő és hajtó vadászatokra lett ütemezve, így biztosítva minél több keresési lehetőséget a nemzetközi mezőnynek.
Az első napokban Bartha Ferenc nem volt túl szerencsés, vagy értékelhetetlen, vagy megfoghatatlan sebzéseket kapott. Az utolsó előtti napon azonban, kontroll kutyaként megmutathatták mire képesek együtt. Egy előző nap mellső lábán sebzett szarvas 24 órás nyomát kellett kidolgozniuk, amit előtte már másik két kutyával megpróbáltak, sikertelenül.

A feladatot egy 2000 m-es vezetékmunkával, 3400 m-es hajszával és egy órás állóra csaholással oldotta meg a kutyus, ezzel kivívva a teljesítménybírók (német és svéd) elismerését, amit az is bizonyít, hogy a munkát I. díjba sorolták.

kollegank_1

Forrás: VADEX Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*