fbpx

I. Heves Megyei Szent Hubertus Verseny

0

Godó Péter szervező jóval a jelentkezési határidő előtt kénytelen volt lezárni a nevezést, annyi érdeklődő jelentkezett a megmérettetésre. A versenynek a Tepélypusztai Vadászati Társaság vadászterülete adott otthont, a megnyitót pedig a Hotel Fauna kertjében tartották.
Az ország minden tájáról érkeztek vizslavezetők, akik figyelmesen hallgatták Fehér Attila vadászatvezető eligazítását, majd következett a bírói kör bemutatása, és Noveczki Katalin vezetőbíró köszöntötte a megjelenteket.
Ezt követően megtörtént a tizenhat versenyző és kutyája részére a
versenyhelyszínek és a rajtszámok kisorsolása, amely matematikailag igen kis eséllyel bíró, érdekes eredménnyel zárult: a magyar vizslák gazdái az egyik, míg a német vizslák gazdái a másik csoportba sorsolták magukat. Az A csoport bírói Noveczki Katalin és Kis Gábor, a B csoport bírói Balázs István és Tasi Norbert voltak.
Fontos a versenyzőknél a jó helyzetfelismerés, hiszen a rendezők, illetve a bírók által megjelölt határokon belül a versenyző maga választhatja meg a futamának helyszínét. Maga a futam 20 percig tart, ez idő alatt a versenyző feladata, hogy kutyájával önállóan, a vadászebe által megállt, engedélyezett vadból kettőt hozzon terítékre, összesen négy darab sörétes tölténnyel.
E verseny egyedisége abban rejlik a többi vizslás versennyel szemben, hogy nem egy szituációs gyakorlatban dolgozik a vadászkutya és vezetője, hanem egy tényleges egyéni apróvadvadászatot kell végrehajtania.
A csoportkörök végeztével a két csoportelső vadász és társa összevetése vetett véget a versenynek, ahol a bírók előtt egyperces mezei kereső munkát kellett bemutatni, immár puska nélkül.
A fácánkakas-teríték átadását követően Polónyi György, az OMVK Heves megyei
Területi Szervezetének elnöke és Varga Jenő mondott beszédet, majd Noveczki Katalin összegezte a verseny tapasztalatait. A versenyt az eredményhirdetés zárta.

Az I. Heves Megyei Szent Hubertus Verseny végeredménye:

I. helyezett: Zatureczki László (Cinkei Borsó – rövidszőrű magyar vizsla)
II. helyezett: Godó Péter (Jutah II. of Family Urban – drótszőrű német vizsla)
III. helyezett: Illés Attila (Messzivadász Alíz – drótszőrű magyar vizsla)
IV. helyezett: Hachmeister Petra (Zerge von Haus Schladern – drótszőrű magyar vizsla).

KI

További részletek a Magyar VADÁSZLAP 2017/januári lapszámában olvashatók!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*