Főbe lőttek a rendőrök egy fatolvajt Romániában

0

Fejbe lőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit az erdélyi, Maros megyei Beresztelkén – írta az MTI az Agerpres híre alapján.

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették október 22-én, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatósági közegnek. A főbe lőtt férfi a helyszínen életét vesztette.

A Zi-de-zi.ro marosvásárhelyi hírportál október 23-án megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: a rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyermekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házaikat. A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem egyenesen a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Hozzátette: főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Úgy értékelte: a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség október 23-ai közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök „egy csoport roma etnikumú személyt” értek tetten falopáson. „Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket” – áll a szűkszavú közleményben.

Forrás: MTI

Megosztás

Szóljon hozzá! (A személyeskedő sértegetéseket és trágárságokat töröljük!)

*