fbpx

Bronzérmes bakok a terítéken Somogyban

0

A Somogy vármegyei Kapostáj Zrt. területén négy őzbakot hozott terítékre három német vadászvendég.

A terület változatos összetételének köszönhetően a vadászatra jogosult jó minőségű őzállománnyal gazdálkodhat. A vadászterület nagysága körülbelül 3000 hektár, melyen kisebb erdőfoltok, nádasok és rétek között mezőgazdasági területek helyezkednek el. Ezen keresztül folyik az Orci-patak, melynek partját borító nádas, bokros rét a revír lelke. A vadászterületen a gímállomány növekszik, vaddisznó is akad, az apróvadállomány kiváló a terület adottságaihoz mérten.

Vajda István a vadászterület hivatásos vadásza, Csordás Roland mint szakmai irányító, illetve Bognár Tamás és Virág Márió vettek részt a külföldi vendégek vadásztatásában. Az első néhány napban, a melegebb időben nem igazán mozogtak a bakok a területen, így eleinte nem jártak sikerrel. Az időjárás változásnak és lehűlésnek köszönhetően viszont megfordult a szerencséjük, és végül mindenki törettel a kalapján térhetett haza.

A kísérők balról jobbra: Bognár Tamás, Csordás Roland, Vajda István és Virág Márió

A Vajda István hivatásos vadász által kísért vendég a vadászat első napján sikeresen elejtett egy fiatal, ághiányos bakot, a lehűlést követően pedig sikerült egy középkorú, rövid ágú őzbakot terítékre hozni.

Bognár Tamás kíséretében a külföldi vendégvadász által elejtett szűkállású őzbakot, az Orci rét déli végénél hozták terítékre. Egy bokor takarásából bújt elő, majd rövid cserkelést követően, lőbotról, nagyjából 150 méterről tett pontos lövés után tűzben rogyott. Bognár Tamás elmondása alapján az elejtő nagyon boldog volt, azt mondta, ez élete bakja.

A másik bronz minősítésű őzbakhoz Csordás Roland segítette hozzá vendégét. Az évek óta ismert, különlegesen hosszú szárú bak a szürkület utolsó perceiben lépett elő, nagyjából 70 méterre a vadászoktól, a Deseda-patak partján. Csordás Roland elmondása alapján, a külföldi vendégvadász a vadászatot követően örömében azt mondta, hogy attól függetlenül, hogy a világ több pontján is vadászott, ez a mostani sokkal nagyobb élményt nyújtott számára mint egy hím oroszlán elejtése.

A vendégek a sikeres vadászatot követően elégedetten és felejthetetlen élményekkel gazdagodva távoztak.

Török Henrietta Kinga

Kép: Török Henrietta Kinga

A Bognár Tamás kíséretében elejtett bak. 24 órás tömeg: 436 gramm, C.I.C pont: 105,10, Kor: 6 év

Kép: Török Henrietta Kinga

Csordás Roland vendégének trófeája. 24 órás tömeg: 422 gramm, C.I.C. pont: 113, Kor: 7 év

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*