fbpx

Őzeket pusztítanak a kutyák Piliscsabán (felkavaró tartalom)

0

Pár hét alatt három őzet pusztítottak el a kóbor kutyák az Attila utca és a Nárcisz utca sarkától nem messze – olvasható a „Piliscsaba ma… holnap” csoportban, ahol több képet is közzétettek az elhullott vadról. J. Attila a közösségi oldalon azt írja: „sokszor hat gazdátlan kutya is összeverődik, és az erdei állatokon kívül az emberekre is rátámadnak”. A lakosok gyors megoldást sürgetnek Piliscsabán. Simon Gyula reakciójával frissítve!

Nem ritka a hasonló eset, amikor kóbor kutyák ölnek vagy sebesítenek meg vadat, néhány hónapja például szerkesztőségünk tagja mentettek meg egy őzet Pilisvörösváron, amelyet szintén ebek fogtak meg. Az állat végül nem élte túl a történteket.

A cikk megjelenése után Simon Gyula, Piliscsaba közrendvédelmi tanácsnoka is reagált az ügyre a Varkapu.info portálnak:

Tegnap folyamatos telefonkapcsolatban voltunk a közterület felügyelővel és a Pilisi Parkerdővel. Faragó Péter szabadideje terhére tegnap este 18.00-tól 23.00-ig a jelzett területen volt. Esemény akkor nem történt. Reggel folytatódott a keresés, két fővel. A fotók alapján sikerült beazonosítani két kutyát, amelyeknek természetesen van gazdájuk, természetesen ligetiek, és természetesen a kerítés állapotának köszönhetően szabad be- és kijárásuk van az utcára. Erről fényképek is vannak. Most jön a dolog hivatalos része, fotók alapján a bizonyítási eljárás, amely során számítunk az „én is láttam – én is láttam”, „engem is megtámadott” bejelentőinkre. Csak ebben az esetben tudjuk ezeket a kutyákat kivonni a forgalomból. Ha ez nem így lesz, akkor hiába volt minden, és az egész folytatódik tovább. Köszönöm Faragó Péter munkáját!

Simon Gyula képviselő

Forrás: varkapu.info

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*