fbpx

Arborétumok Napja

0

Már három éve, hogy a Földművelésügyi Minisztérium – hangsúlyozva az arborétumok és botanikus kertek munkájának fontosságát – meghirdette az Arborétumok Napját.

E jeles napot május 29-én ünnepeljük. Célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a hazai növényritkaságokra, hazánk változatos növényvilágára és kultúrtörténeti parkjainkra. Úgy igyekszik közelebb hozni az embereket a természethez, hogy közben a környezet szeretetére, védelmére igyekszik „nevelni” a jelen és a jövő generációit. Az Arborétumok Napja hamar népszerű lett, már a második évben országszerte rendezvénysorozattal ünnepelték, hiszen a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének 20 tagkertje csatlakozott a minisztérium felhívásához. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. tavaly állított emlékművet a füzérradványi Károlyi-kastélypark déli kapuja előtt, a méltán híres fenyves allé végében.
Természeti kincseink ünnepe remélhetőleg idén is sok embert csábít május 29-én is a hazai arborétumokba.

Az elmúlt évek hagyományait követve az idei évben is színes programokkal várnak minden érdeklődőt az Arborétumok Napja alkalmából a csodás füzérradványi Károlyi-kastélyparkban június 2-án. A 9.00 órakor kezdődő vezetett séta során felkereshetik a park legszebb részeit a park történetéről szóló érdekességekkel megfűszerezve a csodálatos látványvilágot. A programon való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*