fbpx

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál

0

Szeptember 7-8-9-én rendezik meg, immár tízedik éve a zalaegerszegi Országos Vadpörkölt és Borfesztivált. Az érdeklődők nem csak szórakoztató, hanem szakmai programokkal is találkozhatnak az eseményen.

Már számos város rendelkezett különleges gasztronómiai fesztivállal, amivel vidékükre csábíthatják az ország minden pontjáról a résztvevők. Elég csak a Csabai Kolbászfesztiválra, a számos szegedi gasztronómiai fesztiválra, vagy a Bajai Halfőző fesztiválra gondolni. Mindezek mellett egyre több kisebb-nagyobb település igyekszik megragadni specialitásaival a gasztroturisztika szerelemeseit. Zalaegerszeg a turisták ezen ágát a vadétel különlegességeivel kívánja magához csábítani az utóbbi egy évtizedben.

Nem csak ételekkel készülnek az „egerszegiek”, – a 2021-ben tartandó Vadászati Világkiállítás közeledése okán is – szakmai programok széles skáláját vonultatják fel a három napján a fesztiválnak. Tömören összefoglalva: szó lesz mindenről, amit erdő és vad tekintetében Zala megye nyújthat.

A zene szerelmesei se maradjanak otthon, ugyanis fellép a Junkies, a Black II Black, a KÁOSZ, a The Watching, a Frikin, valamint az Irie Maffia is.

Végezetül pedig a fesztivál jelszava: „Gyere zöldben!”

Forrás: VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*