fbpx

Irányvonalak

0

A Holland Királyi Vadásszövetség (Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging) adott otthont az EU Vadászati és Természetmegőrzési Szervezeteinek Föderációja, ismertebb nevén aFACE 2019-es tagi gyűlésének. A rendezvény legfőbb eseménye az Első Vadászati Konferencia volt, ahol a szakemberek az európai vadászokat leginkább érintő kérdéseket „feszegették” . A többi között felmerült az ólomlőszer jövője, a nagyragadozó-gazdálkodás, az afrikai sertéspestis, a vonuló madarak vadászatának fenttarthatósága, illetve a közelgő Európa parlamenti választások.

A rendezvényen a FACE tagszervezeteinek vezetőin kívül jelen voltak még akadémikusok, az Európai Bizottság képviselői, valamint a főbb európai környezetvédelmi NGO-k, azaz nem kormányzati szervezetek is.

A találkozó alatt kinevezték a szövetség új főtitkárát, dr. David Scallant, aki PhD. diplomáját a galwayi Ír Nemzeti Egyetemen szerezte a vadászat ökológiai, ökonómiai és szociális fontosságáról írva. Scallan már évek óta tevékenykedik a FACE munkatársaként.

Forrás: VL / Nagy Orsolya

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*