fbpx

Szép volt, fiúk!

0

Május 25-én, Fehéroroszországban rendezték meg a XXI. Szarvasbőgő Európa-bajnokságot. A 39 fős mezőnyben Búr Zoltán 92 ponttal az első, míg Czakó Attila 91 ponttal a második helyet szerezte meg. Kasper Máté és a tavalyi győztes francia Virgile Parpinelli a három versenyszámot követően 90-90 ponttal állt a harmadik helyen, ám a szétbőgés a gall bikaimitátornak sikerült jobban, így végül ő állhatott fel a dobogóra. Az eredmények alapján nem volt kérdés, hogy a csapatverseny aranyérmét is a magyar csapat tagjainak nyakába akasztják. Alakulatunk nem kevesebb mint 16 ponttal utasította maga mögé a második helyezett ország válogatottját a 13 nemzet bőgőit felsorakoztató mezőnyben. Ez az eredmény egyúttal azt is jelenti, hogy Magyarország 15 év után egyéniben és csapatban is Európa-bajnok lett!

A régóta áhított sikereket elérő delegációt a versenyzőink felkészítésben is elévülhetetlen érdemeket szerző Erdélyi Tamás vezette, míg a zsűriben dr. Bleier Norbert képviselte hazánkat.

Czakó Attila lapunk munkatársának elmondta, hogy egy rendkívül jó hangulatú rendezvényen vettek részt, melyen a belorusz szervezők ismét tanúbizonyságot tettek kivételes vendégszeretetükről. A szabadtéri, nyitott színpadon megtartott eseményt semmiféle külső körülmény nem zavarta, s – mint azt külön kiemelte – a hangosítás minősége talán még sosem volt ennyire kifogástalan az Eb-k több mint húsz éve íródó történelme során. A pontozás alakulását illetően az ezüstérmes versenyző elmondta, hogy már az első két próbatételt – a terelő-, valamint a győztes bika utánzását – követően, amikor a mezőnyt megfelezték, és csak a legjobbak maradhattak a színpadon, a három magyar bőgő állt az élen, így végül a szoros csatát a két bika „feleselése” döntötte el.

A jövő évi kontinensviadalt Lengyelországban, míg a 2021-es összevetést – az „Egy a természettel” világkiállítás keretein belül – idehaza rendezi meg a Vadászati Kulturális Egyesület.

Forrás: VL

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*