fbpx

Jöhetnek az osztrák vendégvadászok

0

Több, mint két hónap után Európa kezd kilábalni a járványból. Egyelőre felmérhetetlen károkat okozott minden ország gazdaságának a leállás, és ez alól Magyarország sem kivétel. Nem is jöhetett volna rosszabbkor a baj, hiszen épp elkezdődött volna az őzbak idénye, amely rengeteg vadásztársaságnak az egyetlen, de legalábbis számottevő bevételi forrása. A külföldi, leginkább olasz, osztrák és német vadászok kényszerűségből elmaradtak, ezzel az idény eleji bakvadászatoknak búcsút inthettek a vadgazdálkodók.

De nem kell tovább várni, ahogy itthon is, úgy nyugaton is egyre inkább oldják fel a korlátozásokat. Persze nincs még teljesen szabadjára engedve a ki- és beutazás, ahogy az Országos Magyar Vadászati Védegylet is írja, csak akkor léphet be bárki az ország területére, ha negatív teszttel rendelkezik. Ennek feltétele, hogy „a belépést megelőző 4 napnál nem régebben készült, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt – eredményét tartalmazó, angol vagy magyar nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében aktuálisan nem mutatható ki”.

Talán még nincs veszve az év teljesen, ugyanis ha számításba vesszük, hogy tavaly a 29 506 külföldi vadászból 13 836 Ausztriából jött, akkor még bőven van idejük, hogy hazánkban hódoljanak a szenvedélyüknek.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*