fbpx

Júniusi lapszám

0

Júniusban századszor fordult a naptár június 4-re, mióta aláírták a trianoni békeparancsot. Olyan igazságtalanság évfordulója ez, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül és amely felett a kor vadászújságai sem hunytak szemet. Mi sem tettük.

A határon túli vadászat jogi kereteit és módját tudakoltuk meg a környező ország kamaráitól és szervezeteitől. Mind a hét határos országból elhoztuk olvasóinknak, hogy mi kell ahhoz, ha valaki kint vadász szeretne lenni, mik a vadászható fajok, hogyan állnak a vadászokhoz a szomszédos országokban.

Rengeteg neves vadászírónk származik az idegenbe szakadt részekről, közülük most Maderspach Viktor életútját tártuk fel, aki volt olyan kiváló író, mint puskaforgató!

És ha már a határon túl barangolunk: nem feledkezhetünk meg a „visszatérő” nagyragadozóinkról sem, ezért egy külön rovatban foglalkozunk velük. Medve, farkas, hiúz, ami csak megfordul a Kárpátok bércei alatt, azokról mind írtunk júniusra. De aki a hegyeink ölelésén túlra tekintene, ők sem maradnak csemege nélkül: a nyári kánikulába elhoztunk egy skót felföldi és egy kamcsatkai vadászatot is!

A fegyverrovat szerelmesei sem maradnak egy kis visszatekintés nélkül! Széchenyi Zsigmond „széllelbélelt ezerlövetűjének” története áll nyomtatva a rovatban, de az új puska vásárlása előtt állók sem maradnak tartalom nélkül. Nekik most elhoztunk egy összeállítást az olcsóbb, de vadonatúj fegyverekből, mely talán egy kis segítséget nyújthat a bőség zavarában.

Emellett rengeteg szakmai tartalommal vár a VADÁSZLAP júniusi lapszáma!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*