fbpx

Ó, szeptember!

0

Rövidülnek és egyre hűlnek a forró nyári éjszakák, ezzel együtt pedig megszólalnak egyre hangosabban a magyar erdő orgonái, a gímbikák…

Mi pedig idén is kitüntetett figyelemmel fordultunk feléjük, ezért megnéztük mit mutatnak a számok, hogy lehet az, hogy 2016-ban az szarvasállományt úgy megdecimálták, hogy azóta sem térté teljesen magához, de felelevenítettük társas viselkedését, és a rájuk leselkedő veszélyekről is írtunk, mint például a kerítés.

Lesz-e kártyás vadászjegy jövőre? Hogy halad az „Ismerd meg a vadászokat” program? Dr. Jámbor László, az OMVK elnökét kérdeztük ezekről, és protokoll-interjú helyett egy jó beszélgetés lett a vége, ahol még a vadgazdálkodási alap jövője is szóba került.

Nagy port kavart Jakab Attila ügye a hazai sajtóban, miután agyonlőtt egy vadat űző kutyát. A vérét akarta venni a fél ország, mégis felmentették! Farkas Tibor lerántja a leplet az ügy minden részletéről! De ha már „természetvédelem”, nem mentünk el a sokszor oktalanul védett fajaink szemléje mellett, hiszen sokuk csupán azért védett, „mert csak”.

A technika szerelmesei sem maradnak olvasnivaló nélkül: leteszteltük a Delta új távmérős messzelátóját, de elhoztuk a tengerentúlról a lőszergyártás jövőjét is.

A história kedvelői pedig gróf Zichy Kázmér életébe pillanthatnak bele, és megismerhetik Széchenyi Zsigmond – szintén – grófi huszonkettesét!

Persze emellett még számos anyaggal, és ismét 82 oldallal kerül a polcokra csütörtökön a lap egy szakmai melléklettel együtt!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*