fbpx

Ti küldtétek – aranyérmes vaddisznó!

0

Nagy örömünkre, egy újabb beszámoló érkezett hozzánk egyik kedves olvasónktól, aki egy aranyérmes vaddisznó terítékre hozatalának történetét szeretné megosztani veletek.

Fogadjátok szeretettel Ritzl Martin élménybeszámolóját:

A Baranya megyei Palotabozsoki Hirschberg Vadásztársaságnál vagyok tag, amely 3050 hektáron gazdálkodik. Vadászvizsgám alig egy éves, így meglehetősen friss puskaforgatóként, különösen büszke vagyok életem első vaddisznó kanjára. A kiszemelt fekete csuhás mozgását több napig figyeltem, míg végül augusztus 31-én, egy hajnali lesen, a Lencse-erdőben sikerült terítékre hoznom.

Előszőr a kukoricatáblában hallottam meg a zörgését. Szívem a torkomban dobogott, puskámat kibiztosítottam. Megpróbáltam nyugodt maradni és lélekben is felkészülni a találkozásra. Amint a szárak sűrűjéből kilépett a jókora vad, nem haboztam, villámgyorsan céloztam és lőttem. A kan pár méterre tőlem tűzben rogyott. A zsákmány szemrevételezése során az agyarak hosszát 24,7 és 22,3 centiméterre mértük, később bírálaton pedig 121 ponttal aranyéremmel jutalmazták a trófeát.

Ha esetleg nektek is akadna ehhez hasonló, számotokra fontos élményetek, osszátok meg velünk és olvasóinkkal! Küldjétek el beszámolótokat az info@vadaszlap.hu e-mail címünkre!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*