fbpx

Új távlatok az együttműködés előtt

0

Ahogy változik és egyre intenzívebbé válik a hazai mezőgazdaság, úgy kerül szembe egyre nehezebb kihívásokkal több ágazat is.

Dr. Jámbor László, a Vadászkamara elnöke, Dr. Halmos Gergő, a MME igazgatója és Bross Péter, az OMME elnöke 2020. október 14-én, Hatvanban, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban ünnepélyes keretek között írta alá a dokumentumot.

Az együttműködési megállapodás megszületését megelőzően a Vadászkamara Természetvédelmi és Erdészeti Szakbizottsága 2020. szeptember 9-én konferenciát szervezett a zöldítés értékelésének és a vadgazdálkodásra gyakorolt hatásának témakörében, amelynek részeként, a 2020-2027 KAP reformmal kapcsolatban ágazati helyzetértékelésre is sor került.

Felismerve az elemi közös érdekeket a mezőgazdasági élőhelyek tekintetében, és annak tudatában, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) alakulása érdemben befolyásolja az agrárium jövőjét, a MME, az OMME és a Vadászkamara állásfoglalást dolgozott ki azon garanciákról, melyek szükségesek, hogy a következő évtizedben a mezőgazdasági természeti sokféleség csökkenése megállítható legyen. A most aláírt, korábban példa nélküli, ágazatokon átívelő összefogás reményt adhat a mezőgazdasági élőhelyeken fenyegető ökológiai válság elkerülésére, az apróvadállományok további csökkenésének megakadályozására és a beporzó rovarok – köztük a házi méh – hazai helyzetének javulására.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*