fbpx

II. Zádor Oszkár Emlékverseny

0

Az OMVK Heves megyei Területi Szervezetének és a Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesületének köszönhetően immáron második alkalommal, 2020. október 24-én is mérethették meg vadászkutyáikat a résztvevők, a heves megyei Boldogi Vadásztársaság területén. A rendezvény főbb célkitűzései, hogy emléket állítson a neves erdész-vadásznak, Zádor Oszkárnak, mindemellett bemutassa a vadászok és laikus szemlélődők számára az etikus, vadászkutyával történő vadászat szépségeit. Ez a versenyforma kiválóan alkalmas a vezető és kutyája közötti összhang, a vadászatban való jártasság és a kiképzés, kutyavezetés szintjének ismertetésére.

A bírók egésznapos fáradságos munkájának és precíz értékelésének köszönhetően a támogatók és a Boldogi Vadásztársaság tagjainak, és hivatásos vadászának segítségével jó hangulatban zárult a nap. Az izgalmas pillanatokról pedig a nehéz terepviszonyok, és a jól röpülő fácánkakasok gondoskodtak, melyek egyaránt próbára tettek vadászokat és az ebeket is.

A fárasztó nap végén a teríték elkészítése, vadászrész kiosztása, eredményhirdetés és rövid megemlékezést követően mindenkit vendégül láttak egy közös vacsorára.

Külön említésre érdemes, hogy a nyolc egyéni nevezőn kívül öt fajtaklub, így a Magyar Vizsla Klub Egyesület (MVKE), a Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete (MDMTE), a Német Vizsla Klub Egyesület (NVKE), a Német Vizslások Egyesülete (NVE) és az Országos Vizsla Klub (OVK) is képviseltették magukat egy-egy indulóval.

Helyezések:

  1. Bíró Tamás és vadásztársa Micskei Vida (rövidszőrű német vizsla)
  2. Fleckenstein László és vadásztársa Ceglédi Vadászberki Dallam (rövidszerű magyar vizsla)
  3. Szarka Ferenc és vadásztársa Tiszatáji Vadász Fúria (rövidszőrű magyar vizsla)

Különdíjban részesültek:

  • Hachmeister Petra és vadásztársa, Zerge Von Haus Schlandern (drótszőrű magyar vizsla), mint legjobb nő kutyavezető
  • Varga Róbert és vadásztársa, Kappahegyi Jossie Adél RSZNV (rövidszőrű német vizsla), mint legjobb heves megyei kutyavezető
  • Szollár Sándor és vadásztársa, Győrújfalvi Boriska (rövidszőrű magyar vizsla), mint az indulók között legidősebb vadászkutya

Vezető bíró: Balázs István

Bírók: Tapasztó Sándor, Molnár Zsolt

Fotók: Bajzáth Gergő

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*