fbpx

A vadkan nem játék! (Vigyázat, erős képanyag!)

0

2021. januárjának utolsó vasárnapján a szokásos vaddisznóhajtásukra gyűltek össze a Moselle-megyei vadászok. A kellemes tavaszias időben többször szólt a puska, és a fenyvesekben hajtó kutyák izgatott csaholása jelezte a sertevad mozgását.

A társaság legidősebb vadásza – aki már 60 éve vadászik – meglátta a felé mozgó 50 kilósra becsült vadkant és rálőtt. Az nem jelezte a találatot, de ráfordult a vadászra és egyenesen felé futott. A másik csővel fejre lőtt, hogy megállítsa, de csak a disznó vállát érte a lövedék.

Újratölteni nem maradt ideje, máris mellette volt a kan és bal lábán a vádliját, második csapásával a térd fölött a combját vágta fel 10-15 cm hosszan. A sebzett kan hamarosan elvesztette eszméletét és elfeküdt, a kutyák keresték meg.

Vadásztársai siettek a sebesült segítségére. A hajtást leállították, mentőt hívtak és kórházba vitték az idős puskást. Ma is nyomja az ágyat, mert a gondos kezelés mellett is két hónapig gyógyulnia kell. Magyarországon általában kutyák a vadkanok áldozatai, de az óvatosság minden esetben szükséges, mert megtörténhet a ”régi mesékből ismert” sebesülés is.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*