fbpx

Mars hónapja

0

Tavaszra fordul lassan az idő, a szalonkák már cippognak a kertek alatt, de nem csak a vadászok szívét megdobogtató cvikkek érkeznek, hanem bizony rossz hírekből is bőven akadt az első negyedévben.

Mindenki kedélyét felborzolta az afrikai sertéspestis körüli legújabb akcióterv, amely kimondja, hogy 0,5 vaddisznóra kell csökkenteni az állományt minden száz hektáron. Igyekeztünk a lehető legjobban körüljárni a kérdést, ezért a Dr. Földi Zsolttal készített interjúval indul a lap. Ő a KSP és ASP Nemzeti Szakértői Csoport vezetője, amely kompánia “felelős” az új tervért. Ez persze csak az érem egyik oldala és unortodox módon van másik kettő! Farkas Tibor, hivatásos vadász publicistánk egy alig látott aspektusból közelíti meg a témát, míg Wallendums Péter lándzsát tör a sertevad mellett.

Tavasszal ébred minden, még a hétalvó állatfajok is. A téli álom mélyére ásta magát Fluck Dénes, hogy a szakmai rovatot erősítse a már megszokott, magas színvonalon.
Aki a különleges vadászati módokra vágyna, annak sem kell kihagynia a márciusi lapszámot sem, ugyanis elvisszük ovlasóinkat egy igazi görényes üregizésre a Velencei-tó partjára. Aki pedig fázna, az jöhet velünk egy igazi afrikai, ráadásul véreb nélküli utánkeresésre, Körmendi Ákos tolmácsolásában!

Nyikos Attila új sorozatot indít, és aki már olvasta az előző írásait, az bizton remélheti, hogy ezúttal is jól fog szórakozni, mindemellett pedig igen széles ismeretekkel gazdagodik. A sorozat első részében az USA demokrata elnökeinek vadászati szokásait eleveníti fel, a republikánusok pedig jönnek majd szépen sorban!
Sokan a technikai rovatunkért (is) viszik haza a VADÁSZLAPOT, ezért nekik is bőségesen jut most olvasnivaló! Ólommentes, környezetbarát lövedékek és köpenyfajták, emellett pedig bemutatjuk az M18-as Mauser legújabb változatait, a Waldjagdot és a Feldjagdot is!

Persze ez még csak a töredéke a nyomtatásba került írásoknak, van itt még távcsőmustra és Hofi Géza is!
A melléklet pedig ismét vadászházak hasznos darabja lesz: ezúttal a puskatisztításról szedtünk össze mindent, amit csak tudni érdemes, hiszen az internet bugyraiban sokszor egymásnak ellentmondó információk is keringenek. Nos, ezeket is rendbe tettük.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*