fbpx

Megjelent a magyar agár VAV-szabályzata

0

Miután a vadászati törvény lehetővé tette a magyar agárral folytatott vadászat lehetőségét, ezért a Vadászkamra azonnal hozzákezdett a szükséges részletfeltételek kialakításához. A folyamat egyik eleme, a magyar agár vadászati alkalmassági vizsga rendszerének, szabályainak megalkotása, amely végre eredményesen lezárult.

A Vadászkamara az elmúlt években több alkalommal folyatatott szakmai, időnként megrekedő egyeztetést a fajta elismert tenyésztőszervezetén kívül a meghatározó fajtaklubok képviselőivel annak érdekében, hogy egy szakmailag megalapozott, időtálló szabályzat állíttassék össze. Felépítésében illeszkedik az egyéb vadászkutyafajták és vadászati módokhoz már korábban elkészített szabályzatgyűjteményhez.

A szabályzat kidolgozásával párhuzamosan a Vadászkamara megszervezte a kapcsolódó bíróképzést is, amelynek eredményeként 2019. novemberétől vizsgázott bírók is rendelkezésre állnak az agarak vadászati alkalmasságának felmérésére – írja az OMVK.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a Vadászkamara valamennyi Területi Szervezete, valamint a fajta elismert tenyésztőszervezete rendezhet vadászati alkalmassági vizsgákat.

A teljes értesítő itt érhető el.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*