fbpx

Ianus hónapja

0

2022-ben is teljes erőnkkel a magyar erdő vadját és olvasóinkat szolgáljuk. Ennek első megnyilvánulása az előfizetői akciónk, hisz aki a FeHoVa idején, a standunknál jegyez elő lapunkra, annak ajándékba egy Mora vadászkést adunk!

Hőn szeretett vadfaunánknak úgy igyekszünk adni, hogy a szakmaiságból nem engedünk, s igyekszünk minden vadászbarátunknak olyan információkat, anyagokat, publicisztikákat hozni, melyek saját, s környezetük épülésére is lehetnek.

Januárban A magyar őzért szakmai műhely az ivararányosságot veszi górcső alá, hisz még javában folynak a tarvadvadászatok. Biztos jó a jelenlegi modell? Meglátjuk, mindenesetre a nagyvadgazdálkodáson nem segít a már sokszor citált ASP sem, amelyről tűpontos helyzetjelentést adunk, mert hiába, nem fekete és fehér ez a téma sem, és az élelmiszeripar bizony erős lobbival bír – lehet, hogy joggal…

Farkas Tibor a tőle megszokott stílusban hozza terítékre a vörösnyakú lúd kálváriáját, hiszen a vadászok becsülete (is) a tét!

A história szerelmesei most a tragikus sorsú trónörökös vadászataiba nyerhetnek betekintést. Az elsőre unalmas, leporolt sztorinak tűnő történet azonban korántsem az, hiszen Ferdinánd még a kastély falai között is űzte szenvedélyét!

A cseh fegyveripar remekeit nincs ma olyan vadász, aki ne ismerné! A CZ pedig új puskával rukkolt elő, egy hihetetlenül sokoldalú modellel, amely a 600-as nevet viseli! Emellett más újdonság is előkerül a nagy nevű gyártóktól, nem is akármi: egy igazi gavallér a Blasertől. Aki pedig inkább a munkapuskák híve, annak is hoztunk egy tengerentúli „szépséget”, a Ruger PC Carbine-t!

Emellett folytatjuk Afrika-kalauzunkat és belekezdünk a kutyaoktatásba, s egy igen ritka ebfajtát is bemutatunk nektek!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*