fbpx

Vége a vadkamerázásnak

0

Legalábbis Utahban, amennyiben valaki nagyvad vadászatára szeretné használni az itthon is nagy népszerűségnek örvendő vadkamerákat.

Mindezt azután hozták meg, hogy a – nyersfordításban – Vadgazdálkodási Osztályuk (Department of Wildlife Resources) egy kérdőívet tett közzé, mely felmérésben kiderült, hogy a többség ellenzi a berendezések vadászati célú használatát.

A legfőbb indok az volt, hogy még etikusabbá tegyék vele a kinti a vadászatot, így a nappaliak mellett az éjszakai felvételt készítők is betiltattak.

A pontos jogszabály úgy fogalmaz, hogy ezeket az eszközöket július 31. és december 31. között tilos használni, így az ősz, a fő vadászati idénye több szarvasfélének

teljes mértékben kiesik.

Ehhez fontos adalék – főleg nekünk, magyar vadászoknak – hogy az USA területén nincs mindenhol olyan tervezett vadgazdálkodás, mint hazánkban. Sőt, ott a szükséges engedélyek birtokában bárki, mindenféle különösebb beírás nélkül járhat hőn áhított vadja után. Ennek fényében talán érthető, miért fontos ennyire, hogy ne gépiesedjen el a vadászat, hiszen nem emberek megélhetése függ elsősorban ettől (mint itthon), hanem a vad nyugalma.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*