fbpx

Február

0

Hogy miért a fehérfarkú szarvas lett a címlapon? Nem gurult el a gyógyszer a szerkesztőségben, csupán egy igen érdekes és a magyar vadászok számára egy Afrikánál sokkal ismeretlenebb tájra barangoltunk, hogy közelebb hozhassunk az Újvilágból egy szeletet.

A fácánvadászatok a végükhöz közelednek. Talán nincs olyan vadász hazánkban, aki ne vett volna már részt nevelt madarak vadászatán, azonban Angliában ez egészen másképp megy. Hatalmas terítékek és 1 angol fontért értékesített – vagy egyszerűen föld alá dózerolt madarak…

A fegyveres rovat is bővelkedik újdonságokban: a 8,5×55 lőszer Blaser tesztje, egy olcsó de kiváló gavallérpuska Amerikából és ezúttal egy művészi vénával is megáldott, de nem vitrinbe készült kések készítőjéről is írunk a számtalan serétkaliber mellett.

Külföldi kalandokból is kijut: irány a Kaukázus! Mellette pedig írunk a trófeabehozatal körülményességéről, hiszen Afrikából ez sokszor kalandos lehet.

Kutyás rovatunkban folytatjuk a fajtabemutatást egy „farkassal” és a Vadászkutya iskola II. részével, amelyet Eppel János kynológus jegyez.

A lapot a fent kimaradt, de annál érdekesebb írások mellett Bódi Ábel tárcája zárja törvényről és erkölcsről.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*