fbpx

Nem kapott kártyát? Ez lehet a megoldás!

0

Az elmúlt hetekben különböző fórumokon, főként a közösségi portálok vadászcsoportjaiban, de itt nálunk, a szerkesztőség elérhetőségein is többen jelezték, hogy az online vadászjegyérvényesítést követően máig sem kapták meg az új típusú, kártyaformátumú dokumentumot.

Ezzel kapcsolatban megkerestük Botta Zsófiát, az Országos Magyar Vadászkamara munkatársát, pénzügyi-gazdasági referensét, akitől a következő tájékoztatást kaptuk:

„A késedelmes kiküldés oka minden esetben arra vezethető vissza, hogy miután az érvényesítés során ügyfélkapus azonosítás történik, valamely személyes adat az azonosítás során eltérést mutat. Ez adódhat például a korábbi, adatközlő lapon megadott adatok változásából vagy a kormányzati adatbázisban tárolt, vadászkamarai nyilvántartásban is szereplő 4t (Név, Születésinév, Születési idő és hely) adatok eltéréséből. Emiatt az előre legyártott, új típusú vadászjegyen nem a hivatalos, személyi igazolványban is feltüntetett információk szerepelnek, tehát újra kell őket gyártatni az Állami Nyomdával. Ha tehát például valakinek két vagy több keresztneve van, akkor hiába nem használja azok valamelyikét, a vadászjegyére is rá kell kerülnie mindegyiknek. Az adateltérések miatt tehát előfordulhat, hogy valaki csak később jut hozzá a vadászjegyéhez, de aggodalomra senkinek sincs oka, hiszen az online érvényesítést követően letölthető és kinyomtatható igazolással hitelt érdemlően és jogszerűen tudja igazolni az érvényesítés tényét, amíg az új típusú vadászjegyet kézbe nem kapja. Az érvényesítés az éppen aktuális vadászati évre kérdezhető le a vadászjegyszám, valamint az igazoláson és kártyán is található QR kód alapján a Vadászkamara ügyfélszolgálati felületén. Személyes ügyintézésnél a megyei kamarai szervezetek munkatársai – amennyiben az ügyvitel felgyorsítása és gördülékenyebbé tétele érdekében előre legyártott kártyán szereplő adatok nem egyeznek a személyi igazolványban, illetőleg a központi nyilvántartásban szereplőkkel – ezt a papíralapú igazolást ugyanúgy kiállítják. Az új típusú vadászjegyek gyártása egyébként folyamatos, az adateltérésekből adódó cserére tehát már nem kell sokat várni. Azok a vadászok, akiknél adateltérés tapasztalható, és január 28. előtt kezdeményezték – akár online, akár személyesen – a hosszabbítást, a megyei szervezetektől személyes átvétellel vagy postai úton levélben fogják megkapni a dokumentumot, míg azok, akik ezen dátum után indították az érvényesítést, a Magyar Postán keresztül az Állami Nyomda ajánlott, tértivevényes, elsőbbségi küldeményeként kapják a levelezési címükre.”

Aggodalomra tehát semmi ok, az adateltérésből adódó problémákat az érdekképviselet hamarosan orvosolja, így záros határidőn belül mindenki kézhez veheti az új típusú vadászjegyét. Addig azonban a papíralapú igazolás birtokában nyugodtan vadászhat! A jelenlegi, 2021/2022. vadászati évre szóló vadászjegyek amúgy természetesen mindentől függetlenül 2022. február 28-ig érvényesek, hiszen a kártya már a 2022/2023-as vadászati évre szól.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*