fbpx

Nyilonos hava

0

Alig két hét, és kezdődik az őzbak vadászati idénye, „újraindul” a márciusi szünet után a nagy körforgás. Az őz kimeríthetetlen téma, és hogy minél jobban megismerhessük, ismernünk kell a táplálkozási szokásait is – ebben is segítünk!

A hazai vadászható fajok lassú, de annál biztosabb átalakulása rendkívül gyors adaptációt kíván a vadgazdálkodóktól, és egy merőben új élőhelyfejlesztési szemléletet, amiről Papp István cikkében olvashatunk.

A második lapunk készül, mióta kitört az orosz-ukrán háború. Hogy a teremtett világot mennyire tépi meg egy ilyen konfliktus, arra már láttunk számos példát. Átalakulások, egyes fajok térnyerése, mások kihalása – Bódi Ábel írása les be a háború ködébe.

Ki a hunyó a hajtásban lőtt bikák ügyében? Dr. Faragó István a jog rejtelmei közé vezet minket, hogy megértsük a felelősség kérdését.

A szerelem ideje ez a madaraknál, és talán tollas vadjainknál a legérdekesebb a párválasztás rituáléja, ezért Fluck Dénes most megmutatja nekünk, hogy is zajlik mindez.

A technika most sem marad el: a magyar fegyvergyártás aranykora, vadonatúj Blaser céloptika, vagy a .45-70 Government lőszer… Van minden, ami szem-szájnak ingere!

Emellett még erős vadbiológia, kutyás- és história rovatokkal várunk!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*