fbpx

Ahol a törvénynek van ereje: ismét példás büntetés az orvvadászoknak

0

Sajnos nem lehet minden vad mellé rendőrt állítani, így az orvvadászatot sosem lehet teljesen felszámolni. Azonban mégis van rá mód, hogy a megfelelő szankcionálással és a megalkuvást nem ismerő büntetésekkel elvegyék a kedvüket a jogtalanul cselekvőknek.

A mostani példánk sajnos megint nem hazai, hanem az Egyesült Államokban történt, méghozzá Idahoban. Történt ugyanis, hogy a természetvédelmi őrök találtak egy grizzly-tetemet – miután annak rádiótelemetriás nyakörve riadót fújt – amelyben benne voltak a lövedékmaradványok. A közelben meg is találták a vad búvóhelyét, ahol sajnos a bocs elpusztult, miután anyja nem jött haza.

Azonnal nyomozást indítottak, s egészen Jared Baumig jutottak, aki először azt állította, azt hitte, hogy fekete medvét lőtt. Persze a rangereket nem lehetett ilyen könnyen átverni, és folytatták a kihallgatást, aminek a végén kiderült, hogy Baum apja is ott volt a vadászaton.

A Jared Baum 30 nap letöltendőt kapott, valamint három év próbaidőt. E mellé fizethet még 12 500 dollárt, ami 4,5 millió forintnak felel meg, és örökre eltiltották a vadászattól. Apját 180 nap börtönre, melyből 177-et felfüggesztettek, 1400 dollárnyi büntetést és 10 év vadászattól való eltiltásra ítélték.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*