fbpx

Május

0

A tavasz igazán ebben a hónapban tör ránk, a vetés is egyre magasabbra nő, a levelek minden bokron és fán kibomlottak. Vadkárban gazdag hónap elé nézünk, az már bizonyos, nem is véletlen, hogy egyre több társaság hirdeti a vadászati lehetőséget. A hosszú lesen töltött órákhoz pedig igazán jó társaság a Vadászlap!

Ebben a hónapban Koller Roland felvidéki vadászatszervezővel készítettünk interjút, aki közel 30 éve viszi vendégeit a világ különféle, zordabbnál zordabb tájaira. Állandó írónk, Körmendi Ákos, azaz Mongoose pedig segít eligazodnunk, hogy sose csalódjunk abban, akire szafarinkat bízzuk! Ha az ilyen vadászutakra gondolunk, egyből beugorhatnak a hatalmas kaliberek, de Kovács László most egy európai, pontosabban „német pörölyt” mutat be nekünk, a 10,75×68 milliméterest!

Ha már Európában járunk: Horváth Kálmán most a gímszarvas színváltozatait vizsgálja, míg Fluck Dénes pedig ehhez lazán kötődő írásában az alkalmazkodásról ír.

És így kapcsolódunk még szorosabban a vadászathoz, Bori Bianka és Bódi Ábel most a ragadozókontrollról ír, Farkas Tibor pedig az utak és az infrastrukturális fejlesztések vadra gyakorolt hatásáról ír. Elképesztő kárt okoz a végtelen betonhálózat ökológiai szempontból, gazdaságiból pedig a tonnaszám kidobott vaddisznóhús, amelyet szintén hivatásos vadász szakírónk számol ki és tár elénk.

A technikai rovat most is erős! Hartmann és Weiss, R8-as újdonságok, de van itt ismét egy tőlünk ugyan idegen, de rendkívüli vadászpisztoly is!

A többi maradjon a nyomtatott hasábok titka, jó olvasást kívánunk!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*