fbpx

Belvárosi vaddisznóhajtás?

0

Alig egy napja, hogy napvilágot láttak azok a fotók, amelyeken a János Kórház területére tévedt vaddisznókocák és malacaik láthatók. Manapság gyakori ez, hiszen épp az utódnevelés legintenzívebb időszaka van, sok táplálékra van szüksége az apróságoknak. De tényleg így kellett, hogy vége legyen?

Természetesen semmi keresnivalójuk (már) azon a területen, ahol mi élünk, ebben nincs vita. Sajnos, nem sajnos, az ember egyre többet és többet vesz el az életterükből, ők pedig kiváló alkalmazkodók lévén azonnal adaptálódnak is. Ebből konfliktusok sokasága ered, hiszen betegségek, balesetek, vagy akár egy-egy fizikai kontaktus is lehet a vége a váratlan vendégekkel való randevúnak.

A János Kórház vaddisznói – még életben

Ahogy megjelenik a sertevad, az addig legnagyobb állatvédőkkel is megfordul a világ és vadászért kiáltanak. “Hol van ilyenkor, amikor tényleg szükség van rá? Most kéne öldökölni, most miért nincs itt?” – kis túlzással ezeket olvashatjuk. Aztán egyszer csak megtörténik…

A beszámolók szerint ma reggel fél 9-kor a villamos, a járókelők és az autósok szeme láttára történt az elejtésük. A pontos körülményeket nem ismerjük, és a cikk születésekor a rendőrség is csak annyit közölt, hogy gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indít. A videó, ami felkerült több közösségi oldalra sajnos beszédes. Hogy mennyire lehet jogszerű a gurulatveszélyes burkolaton, emberek közt fényes nappali “vadászat”? Ezt majd a vizsgálat eldönti, mi megígérjük, hogy beszámolunk a legfrissebb fejleményekről.

Hogy ez segít-e a vadászat renoméjának javításán, főleg a városban? Biztosan nem. De ami ennél még fontosabb: az emberi életet veszélyeztetni semmilyen módon nem lehet – sem azzal, hogy hagyjuk a vaddisznókat szabadon garázdálkodni, sem azzal, hogy emberek közt lövöldözünk.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*