fbpx

Megszólalt a budapesti vaddisznóvadász

0

A János Kórháznál történt eset – érthető okokból – felrázta a vadásztársadalommal együtt a civil lakosságot is, ugyanis nem mindennapi “vadászat” történt a reggel munkába igyekvők szeme láttára. A kórház területére vaddisznókat ugyanis nemes egyszerűséggel a villamos mellett “hozták terítékre”.

Megszólalt az elejtő a Telexnek, aki szerint teljesen jogszerű volt minden és áll a vizsgálatok elé.

„Ebben a döntési helyzetben nem lehetett volna mást csinálni.

A jogszabályok egyébként is tiltják, hogy befogjuk, élve szállítsuk, valahova elvigyük és elengedjük a vaddisznókat”

„Az árok aljában jó arasznyi víz, olaj és mindenféle keverék volt, az állatok pedig rettenetes állapotban voltak. Nagyon szennyezettek voltak ezek a malacok. A józan ész azt diktálja, hogy ezeknek a vaddisznóknak megváltás volt a golyó. Ki tudja, hogy mióta rekedtek az árokban, onnan út már nem vezetett volna ki nekik normál körülmények között.

Mit lehetett volna még csinálni? Kizavarni őket a Szilágyi Erzsébet fasornak a reggeli, nyolcórás forgalmába. Felelőtlenség lett volna őket ott hagyni, ennek más megoldása nem volt” – mondta L. Pál.

„Ilyen nap mint nap előfordul, csak amikor sokan látják, akkor ez történik. Ez egy olyan tevékenység, amit nem akarunk letagadni, de vannak olyan helyzetek, amik nem tartoznak az akkor éppen ott lévő átlagemberek számára” – mondta a vadász.

„Pici, kis kaliberű a fegyver, pici az erre a célra való speciális lőszer is. A lövés dörren, nem villan. Itt egy pici fejlövésről van szó, ami azonnal kioltja az állat életét. Állatorvosként is azt mondom, hogy itt ennél humánusabb megoldást nem lehet találni. Nem volt visítás.”

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a városban számtalan helyen kaphat gurulatot a lövedék, valamint a nagyvad elejtésére használható fegyver torkolati energiája is adott, de a belterületi fegyverhasználat sem ennyire egyszerű…

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*