fbpx

Maradandó agykárosodást szenvedett a nagybörzsönyi vadászbaleset áldozata

1

2020. július 3-án a nagybörzsönyi erdőben történt a tragikus baleset, amikor egy vadászvendég fegyvere a területre tartó kocsiúton elsült az autóban – legalábbis az akkori beszámolók szerint. A lövés a vadászatvezető fejét érte, sokáig kérdés volt, sikerül-e túlélnie a balesetet.

A Police.hu oldalára felkerült hír tartalmazza a balesetet okozó – és egyben a hatóságokat riasztó – G. István vallomásának tartalmát, mely szerint az okozta a balesetet, hogy a kocsiban ülő vadászatvezető a terepjáró felé húzta őt, amikor az utastérben kitámasztott fegyver a mozdulat közben véletlenül elsült. A golyó a koponya egy darabját leszakítva a gépkocsi tetején keresztül távozott.

Az igazságügyi vadászati szakértő szerint a fegyverkezelés szabályainak be nem tartása idézte elő a balesetet. Az orvosszakértő véleménye alapján a 42 éves áldozat maradandó egészségkárosodást szenvedett, fogyatékosságának mértéke 70% feletti. A sérülés következtében idegrendszeri károsodás és spasztikus bénulás alakult ki, az áldozat sem a balesetre, sem az azt megelőző történésekre nem emlékezett.

Az elkövető panasszal élt a gyanúsítás ellen, állítása szerint az összes fegyverkezelési szabályt betartotta, ezen túl nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt. Emellett azt is hozzátette, hogy a balesetet követően havi rendszerességgel 300 ezer forintot juttatott az áldozat családjának, melyet az idei évtől kezdve 360 ezer forintra emelt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, melynek iratait átadta az ügyészségnek – írja a police.hu.

Megosztás

A szerzőről

1 hozzászólás

  1. Cseresznyés János be

    Hogy lehet úgy betartani az összes fegyverkezelési szabályt, hogy az autóban bent van egy csőre töltött fegyver??? Ne akarja már megmagyarázni a kedves vádlott, hogy ez szabályos!

Reagálj

*