fbpx

Október

0

A szarvasbőgés lassan lecseng, sokan nem is akármilyen vadászélményekkel gazdagodtunk az ősz első hónapjában. Erdeinkben viszont hangolnak a dámbikák, hamarosan az ő nászidőszakuk kezdődik. Ami az őszben változatlan, az az, hogy a Magyar Vadászlap újabb lapszáma ismét az újságárusok polcaira kerül!

E havi újságunkban is változatos cikkek sorát olvashatjátok. Interjúnk Balogh Jánossal készült, akinek példáján keresztül bepillantást nyerhetünk abba, milyenek egy elhivatott vadászmester és vadőr mindennapjai az Alföldön.

Szakmai rovatunkban többek között szó esik a vörös róka és az aranysakál táplálékkonkurenciájáról, a kárpáti szarvasról, a vadászat nehézségeiről és jövőjéről. Természetesen beszámolunk az augusztus végén, az országos vadásznap hoz kapcsolódóan megtartott szakmai konferenciáról is.

Fegyverlámpák, hangtompító, éjjellátó kontaktlencse és késélezés. A puskákról és felszerelésekről szóló rovatunk igazán sokszínű ebben a lapszámban. Természetesen nem maradtak el a fegyver- és lőszerportrék sem, Kovács László ezúttal a .30-60 Springfield kistestvérét mutatja be.

Elődök, akik nem (csak) a vadászataikról voltak híresek. Puskaforgató írók és költők vadászéletének bemutatója a História rovatban.

Mindezek mellett még sok hasonló írást találtok a Vadászlap októberi számában. Jó szórakozást kívánunk Nektek az esős délutánokra!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*