fbpx

Medve támadott a túraútvonalon futó férfire

0

Október 12 reggelén valószínűleg nem számított aznapi halálközeli élményre az a 38 éves férfi, akit aKis-Fátrában fekvő  Valcsai-völgyből induló túraútvonalon támadott egy medve. Mivel a férfi egyedül volt, séreülései ellenére magának kellett hívnia a szlovák Hegyi Mentőszolgálatot, akik ellátták sérüléseit, majd Valcsa településre érve átadták őt a helyi mentőknek – számol be a hzs.sk.

Forrás: hzs.sk

Forrás: hzs.sk

A férfi elmondása szerint a medve háromszor támadta meg. Először az arcát és a fejét, majd kétszer visszament a földön fekvő emberhez és összeharapdálta a lábait, a törzsét és a karjait. A szerencse az volt, hogy ezt követően a állat továbbállt, így a férfi hívhatott segítséget. Azóta már sikerült stabilizálni állapotát.Forrás: hzs.sk

Magyarországon szerencsére idáig még nem fordult elő ilyen jellegű találkozás, viszont nem árt vigyázni, hiszen nem is oly rég fotózott medvét egy Bükkben lévő vadkamera. Szlovákiában egyesek úgy tartják, hogy a medveállomány túlszaporodott, egyes esetekben már nappal is előfordulnak a turistaútvonalak és pihenőhelyek környékén.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*