fbpx

Meglátszik az aszály a mezei nyúl szaporulatán

0

Habár a szárazság miatti tömeges mezei nyúl elhullást nem észleltek a helyi vadgazdák, az apróvad szaporulata láthatóan csökkent. Erről beszélt Kovács István János, az OMVK Heves megyei területi szervezetének titkára a HEOL megkeresésére.

Azt is elmondta továbbá, hogy bár a vad vízigényét igyekeztek kielégíteni itatással és lédús takarmánnyal, a vadgazdák nehéz helyzetben vannak gazdaságilag. Ennek okai a magas takarmányárak és a magas üzemanyagköltségek, hiszen a vad is csak a jó minőségű takarmányt veszi fel, és ennek kijuttatása a területre sok autózással jár.

Amint Kovács István János elmondta, ha az anyagi ráfordítást a már meglévő bevételeikből nem tudják fedezni, a társaságok kénytelenek kiegészíteni vagy tagdíjemeléssel, vagy egyszeri tagi hozzájárulással – áll a beszámolóban.

Kérdés, hogy ez egy-egy társaság belső viszonyait hogyan érinti, illetve hogy az idei társasvadászatokat milyen áron fogják meghirdetni. Valószínűleg a nagy költségek miatt majd jobban a zsebébe kell nyúlnia a vadászvendégeknek, akik szeretnének apróvadhajtáson részt venni.

 

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*