fbpx

Lelőttek egy kutyát sörétes fegyverrel, légpuskalövedékkel

0

Több online hírportál is beszámolt az RTL Híradó október 19. esti adásában szerepelt esetről. A Heves megyei Markazon az úttesten keresztbe fekve találta meg egy teherautó sofőrje a helyi család kutyáját. Elsőre azt gondolták, autóbaleset okozta az eb halálát, azonban később találtak testében egy lövedéket, mely állítólag a szív feletti artériát találta el, melytől a kutya elvérzett és elpusztult.

Több online portál átvette a hírt, azzal a címmel, hogy sörétes puskával lőtték le az állatot. Mi mást gondolna az olvasó ebből, mint hogy egy vadász volt a tettes. Viszont megnézve az RTL videóját, aki látott már légpuskából származó lövedéket és sörétszemet is, annak feltűnhet, hogy a töltény az előbbiből származik.

Valószínűleg a médiumok az alábbi idézetből következtettek arra, hogy sörétes puskával lőtt az elkövető:
,,-Ez nem csak egy sima légpuska volt, hanem egy felturbózott, ami ölésre való. Az egyik oldalán bement, és a másik oldalán szétlőtte a szívet, a tüdőt és a szív fölötti artériát találta el, úgy vérzett el a kutyánk…”
Abba mi sem szeretnénk belemenni, hogy valóban rendelkezett-e valamilyen ,,sufnituninggal” a puska, vagy egyszerűen szerencsétlenül ment-e a golyó.

Részlet a videóból a megtalált lövedékről

Bele lehet bonyolódni a szóvirágokba, fel lehet tenni a ,,Mire gondolt a szerző?” kérdést, mivel a videóban egyszer sem hangzik el, hogy sörétes vadászfegyverről lenne szó. A képek mást mutatnak, és csak reménykedni tudunk, hogy nem a vadászokat fogják vegzálni egy olyan eset miatt, ami közel sem biztos, hogy hozzájuk köthető.
Egyrészt azért, mert a megszólalók is környékbeli emberre gyanakszanak, mivel már többször volt példa meglőtt macskákra is (és reméljük, hogy olyasvalaki nem kaphat vadászengedélyt, akinek legnagyobb passziója háziállatok meglövése), másrészt meg, mivel a légpuskákhoz – ahogy azt a 2004. évi fegyvertörvényből bárki kiolvashatja – 15 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energia alatt nem szükséges tartási engedély.

Jól látható a jellegzetes forma

Jelenleg szakértői vélemény nincs a lövedék eredetéről, ugyanis a rendőrség még nyomoz az ügyben. Minden bizodalmunk benne van, hogy ha bűnös az illető, elnyeri méltó büntetését, és ha esetleg kiderül, hogy nem vadász volt, legalább ekkora hírverése lesz neki.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*